Φωτογραφία της συνταγής Κοτόπουλο με τουτουμάκια φούρνου

Υλικά

 4 μερίδες

  1. μπούτια κοτόπουλο
  2. 4 φλυτζάνια χυλοπίτες
  3. 2 κ.γ. Τοματοπελτέ
  4. Αλάτι, πιπέρι
  5. 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  6. Φέτα για πασπάλισμα πιάτου πριν σερβιριστεί
  7. Λαδι

Οδηγίες μαγειρέματος

 1,5 ώρα

  1. 1Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλο και τα αλατοπίπερο-νουμε!
  2. 2Τα βάζουμε στο ταψί μας με νερό μέχρι τη μέση, ελαιόλαδο 2κ.σ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση στους 180 σκεπασμένο για 45 λεπτά.
  3. 3Έπειτα προσθέτουμε τις χυλοπίτες/τουτουμάκια και συνεχίζουμε σκεπασμένο το ψήσιμο μας για άλλα 20 λεπτά περίπου να βράσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό για να μη κόψουμε τη βράση.
  4. 4Ξεσκεπάζουμε, βάζουμε τον τοματοπολτο και (αν θέλουμε το κρασί) γυρίζουμε στον αέρα και τις αντιστάσεις μαζί για άλλα 15 λεπτά να πάρει τη χρυσάφι όψη το κοτόπουλο μας.
  5. 5Τρώγεται τέλεια με φέτα που πασπαλίζουμε στο πιάτο πριν σερβίρουμε !