Υλικά
4 μερίδες
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 4 φλυτζάνια χυλοπίτες
- 2 κ.γ. Τοματοπελτέ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- Φέτα για πασπάλισμα πιάτου πριν σερβιριστεί
- Λαδι
Οδηγίες μαγειρέματος
1,5 ώρα
- 1Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλο και τα αλατοπίπερο-νουμε!
- 2Τα βάζουμε στο ταψί μας με νερό μέχρι τη μέση, ελαιόλαδο 2κ.σ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση στους 180 σκεπασμένο για 45 λεπτά.
- 3Έπειτα προσθέτουμε τις χυλοπίτες/τουτουμάκια και συνεχίζουμε σκεπασμένο το ψήσιμο μας για άλλα 20 λεπτά περίπου να βράσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό για να μη κόψουμε τη βράση.
- 4Ξεσκεπάζουμε, βάζουμε τον τοματοπολτο και (αν θέλουμε το κρασί) γυρίζουμε στον αέρα και τις αντιστάσεις μαζί για άλλα 15 λεπτά να πάρει τη χρυσάφι όψη το κοτόπουλο μας.
- 5Τρώγεται τέλεια με φέτα που πασπαλίζουμε στο πιάτο πριν σερβίρουμε !