Υλικά

Για τη βάση

    • 300vγρ. κριθαροκουλούρα ή παξιμάδι
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. μηλόξιδο
    • 1 ντομάτα μέτρια ξυσμένη στον τρίφτη
    • λίγη ρίγανη
    • αλάτι

Για την κρέμα

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση

  • 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αγγουράκι με τη φλούδα του
  • λίγη κάππαρη
  • μερικές  κορφούλες μάραθου

Διαδικασία

Τρίβετε το παξιμάδι στο multi και το αναμιγνύετε σε ένα μπολ με την ξυσμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη το ξύδι και το αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα μίγμα λασπώδες. Με αυτό στρώνετε τον πάτο ενός πιρέξ ή, ακόμη καλύτερα, μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο και το ψήνετε στο φούρνο (180 C) για 15-20 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να στεγνώσει και να γίνει τραγανό. Αφήνετε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα Vegan Cremosa, Vegan Vegotta και Vegan Cremosa με Λιαστή τομάτα μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ελιές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Δοκιμάζετε τη γεύση και τη διορθώνετε με αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο. Απλώνετε το μίγμα πάνω από την παξιμαδένια βάση και αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την επικάλυψη: μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν προσθέτετε τα ντοματίνια, αλατίζετε και τα σοτάρετε μέχρι μαλακώσουν και αυτά. Τα πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και το  ξίδι και περιμένετε να γλασάρουν λίγο πριν τραβήξετε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα εντελώς.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, αδειάζετε τα γλασαρισμένα υλικά πάνω από το cheesecake, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με  αγγουράκια, λίγη κάππαρη, ελιές Καλαμών και μερικές κορφούλες μάραθου ή όποιου άλλου μυρωδικού προτιμάτε.