Αλμυρό Vegan-Νηστίσιμο Cheesecake με Μυρωδικά και Λιαστή Τομάτα

Υλικά

Για τη βάση

    • 300vγρ. κριθαροκουλούρα ή παξιμάδι
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. μηλόξιδο
    • 1 ντομάτα μέτρια ξυσμένη στον τρίφτη
    • λίγη ρίγανη
    • αλάτι

Για την κρέμα

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση

  • 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αγγουράκι με τη φλούδα του
  • λίγη κάππαρη
  • μερικές  κορφούλες μάραθου

Διαδικασία

Τρίβετε το παξιμάδι στο multi και το αναμιγνύετε σε ένα μπολ με την ξυσμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη το ξύδι και το αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα μίγμα λασπώδες. Με αυτό στρώνετε τον πάτο ενός πιρέξ ή, ακόμη καλύτερα, μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο και το ψήνετε στο φούρνο (180 C) για 15-20 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να στεγνώσει και να γίνει τραγανό. Αφήνετε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα Vegan Cremosa, Vegan Vegotta και Vegan Cremosa με Λιαστή τομάτα μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ελιές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Δοκιμάζετε τη γεύση και τη διορθώνετε με αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο. Απλώνετε το μίγμα πάνω από την παξιμαδένια βάση και αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την επικάλυψη: μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν προσθέτετε τα ντοματίνια, αλατίζετε και τα σοτάρετε μέχρι μαλακώσουν και αυτά. Τα πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και το  ξίδι και περιμένετε να γλασάρουν λίγο πριν τραβήξετε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα εντελώς.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, αδειάζετε τα γλασαρισμένα υλικά πάνω από το cheesecake, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με  αγγουράκια, λίγη κάππαρη, ελιές Καλαμών και μερικές κορφούλες μάραθου ή όποιου άλλου μυρωδικού προτιμάτε.

Η Σαρακοστή δεν ήταν ποτέ πιο Νόστιμη και Υγιεινή!

Με χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και την αποκλειστική τοποθέτηση των φυτικών τυροκομικών προϊόντων της εταιρίας Ferretti σε επιλεγμένα καταστήματα της αλυσίδας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

 

Τα Ferreti είναι μία οικογένεια vegan τυροκομικών τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από την γεύση των συμβατικών τυροκομικών.
Οι καταναλωτές πλέον μπορούν να απολαμβάνουν vegan-νηστίσιμα τυροκομικά σε τέσσερις υπέροχες γεύσεις: Παρμεζάνα ,Ανθότυρο, Τυρί κρέμα και Τυρί κρέμα με λιαστή Τομάτα.
Είναι μεγάλο βήμα η αποκλειστική συνεργασία μας με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ αφού ανεξάρτητα με την περίοδο της Σαρακοστής που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μπουν σε μία διαδικασία νηστείας και αποτοξίνωσης είναι μία μοναδική ευκαιρία για το καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας να δοκιμάσουν τα κορυφαίας γεύσης αναπληρώματα.
Παρ όλο που ο προσανατολισμός μας αρχικά ήταν οι Vegan καταναλωτές, στην πορεία αντιληφθήκαμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανεξάρτητα με τις διατροφικές τους ταυτότητες , στρέφονται σε πιο υγιεινές λύσεις για την κατανάλωση των τυροκομικών τους.

Άρα δεν χρειάζεται κάποιος να είναι Vegan ,Vegeterian ή Χριστιανός ορθόδοξος  σε περίοδο νηστείας για να καταναλώσει εναλλακτικής μορφής τυροκομικά προϊόντα. Τα Vegan τυροκομικά Ferreti απευθύνονται σε κάθε έναν που θέλει να απολαμβάνει πλούσια σε γεύση τυροκομικά χωρίς όμως να λαμβάνει τα επιβλαβή για την υγεία του λιπαρά και σάκχαρα! Χωρίς λακτόζη και χωρίς γλουτένη για όσους παρουσιάζουν δυσανεξία!

#achaiasa #vegandiet #avbassilopoulos #allazoumesinithies #sarakosti #ecoconscious #glutenfree #lactozefree

Πόνοι στις αρθρώσεις; Φάτε τρόφιμα VEGAN

Η αρθρίτιδα δεν είναι μια ασθένεια αλλά είναι μια ομάδα ασθενειών που προκαλούν επώδυνες και πρησμένες αρθρώσεις.

Η πολύ συχνή οστεοαρθρίτιδα αναπτύσσεται συνήθως σταδιακά και μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσκαμψία.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι πιο επιθετική και προκαλεί επώδυνες, φλεγμαίνουσες  αρθρώσεις που αν μείνουν χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη βλάβη. Η κληρονομικότητα καθιστά περισσότερο πιθανή την εμφάνιση της.

Έχετε πρόβλημα; Τρόφιμα Vegan

Εάν έχετε πόνους, μια αλλαγή διατροφής θα μπορούσε να σας βοηθήσει, μερικές φορές θεαματικά. Μελέτες αξιόπιστες έδειξαν ότι σε πολλά πάσχοντα άτομα, κάποια φαγητά λειτουργούν σαν προκλητική αφορμή στις παροξύνσεις των ενοχλημάτων τους. Πολλοί εξ αυτών που κόβουν κάποια »ένοχα» τρόφιμα διαπιστώνουν ότι ο πόνος τους βελτιώνεται ή σταματά .

Η αιτία μιας τέτοιας συμπεριφοράς γνωρίζουμε πλέον πως είναι ότι ορισμένα τρόφιμα προκαλούν φλεγμονή στις αρθρώσεις.

Έρευνα 

Σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς με αρθρίτιδα αποδείχτηκε πως το κόκκινο κρέας, η ζάχαρη, το λίπος, το αλάτι, η καφεΐνη και τα φυτά που περιέχουν ουσίες τύπου σολανίνης π.χ. ντομάτες, μελιτζάνα, επιδεινώνουν τα συμπτώματα . Το ίδιο ισχύει και για τις πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών.

Η ρευματοειδής αρθρίτις που είναι μια επώδυνη αυτοάνοση παθολογική κατάσταση, μεταξύ άλλων προκαλεί  πρωινή δυσκαμψία, πόνο και ευαισθησία των αρθρώσεων οι οποίες πρήζονται . Μια ενδιαφέρουσα μελέτη, κατέγραψε τις επιπτώσεις μιας vegan διατροφής  με χαμηλά λιπαρά  σε άτομα με μέτρια έως σοβαρή ΡΑ.

 

Τα αποτελέσματα υπήρξαν εντυπωσιακά και μετά από μόλις ένα μήνα Vegan διατροφής, οι πάσχοντες είχαν σημαντικές βελτιώσεις στην πρωινή δυσκαμψία, τον πόνο την ευαισθησία και το πρήξιμο των αρθρώσεων.

Μια άλλη μελέτη έδειξε πως τα άτομα με οστεοαρθρίτιδα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από διατροφικές αλλαγές. Πάσχοντες που τρώνε μια διατροφή με βάση τα φυτικά τρόφιμα, μείωσαν σημαντικά τον πόνο τους από οστεοαρθρίτιδα στο εντυπωσιακά βραχύ διάστημα δυο εβδομάδων.

Τα ίδια άτομα στην μελέτη που διήρκεσε 1,5 μήνα ανέφεραν περισσότερη ενέργεια και βελτιωμένη σωματική λειτουργία.

Αξίζει να προστεθεί ότι άλλη μελέτη απέδειξε ότι μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες μειώνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας του γόνατος έως και  61%.

Συμπέρασμα

Οι δίαιτες με έμφαση στην φυτική πλευρά της διατροφής είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες στην υγεία. Προσφέρουν πλεονεκτήματα όχι μόνο σε οστεοαρθριτικούς ασθενείς αλλά και καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, καρκινοπαθείς, διαβητικούς και πολλούς – πολλούς ακόμα. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έχουν μελέτες σχετικές με την επίδραση μιας Vegan διατροφής σε παχύσαρκους. Αλλά περί αυτών θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

 

πηγή: Ιατρός Γαστρεντερολογος Δρ Ιωάννης Καφέζας

Τα ροφήματα της VegaMill μπαίνουν και στον Σκλαβενίτη

 

Ενισχύει την παρουσία της στη λιανική η Achaia Company, που έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική διανομή των προϊόντων τριών διεθνών brands, τα οποία δραστηριοποιούνται στον κλάδο των vegan και γενικότερα των πιο υγιεινών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, Αυτές είναι η γερμανική Veganz, που διαθέτει σήμερα ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο µε περίπου 165 προϊόντα, η ουκρανική Vega Milk, µε προϊόντα που βασίζονται σε σουηδικές συνταγές και η ιταλική Feretti.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙ∆ΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑ∆ΑΣ

“Τα προϊόντα της Vega Mill μπήκαν τέλη του 2020 στην ελληνική αγορά και πλέον το 60% – 70% του ελληνικού retail, όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, The Mart, OK! Anytime, Κρητικός και άλλοι, έχουν τοποθετήσει τα προϊόντα στα καταστήματά τους, ενώ τώρα μπαίνουν και στον Σκλαβενίτη”, αναφέρει στο FnB Daily, ο CEO της Achaia Company, Φοίβος Καρακίτσος, ο οποίος προσθέτει ότι, τα προϊόντα των Veganz και Feretti βρίσκονται στην ΑΒ Βασιλόπουλος και σταδιακά θα επεκταθεί η τοποθέτησή τους και σε άλλες αλυσίδες, όχι µόνο στην πρωτεύουσα αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα. 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΤΙΚΩΝ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ  ΤΟ 2023

Επισημαίνει ότι, µμεταξύ των βασικών φιλοδοξιών για το 2023 είναι τα φυτικά ροφήματα της Vega Mill να κερδίσουν 10% μερίδιο στην ελληνική αγορά, σε βάθος διετίας, ενώ δεν παραλείπει να προσθέσει ότι, ενδιαφέρον έχει για την Achaia Company και η μικρή λιανική. «Τα φυτικά ροφήματα έχουν ήδη κατακτήσει το 12% της αγοράς απέναντι στο φυσικό γάλα (€300 εκατ.) µε διαρκώς έντονα αυξητικούς ρυθμούς και στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 20%. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και τους Έλληνες καταναλωτές απέναντι στην υγιεινή διατροφή, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία των ζώων. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, πως εκτός από την προστασία της δικής µας υγείας πρέπει να ελέγχουμε και ποιο είναι το ενεργειακό αποτύπωμά που αφήνουν οι επιλογές της διατροφής µας στο περιβάλλον. Μόνο έτσι θα αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά µας”.

ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α

Ερωτηθείς για το αν είναι στα σχέδιά της Achaia Company και η παραγωγή vegan προϊόντων στην Ελλάδα, ο ίδιος δεν απέκλεισε κάτι τέτοιο, εξηγώντας ότι ο βασικός αρχικά στόχος είναι να εδραιωθούν τα προϊόντα των εταιρειών στην ελληνική αγορά. “Συζητάμε και τι προϊόντα μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα, από το 2022 και μετά. Θέλουμε όμως, να έχουν την ελληνική κουλτούρα, όπως είναι για παράδειγμα η φέτα, να δημιουργήσουμε δηλαδή vegan φέτα. Ήδη, µε την ιταλική Feretti συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε vegan ανθότυρο”.

πηγή: FNB DAILY 02/02/2021

 

 

Τα τρία Vegan Deals που έκλεισε η Achaia S.A. του κ.Καρακίτσου

 

Εστίαση σε προϊόντα, που κυριαρχούν στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, δίνει η Achaia Company. Η πατρινή εταιρεία έχει ήδη κλείσει τρεις σημαντικές αποκλειστικές συνεργασίες με διεθνή brands,τα οποία δραστηριοποιούνται στον κλάδο των vegan και γενικότερα πιο υγιεινών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

 


Read More Τα τρία Vegan Deals που έκλεισε η Achaia S.A. του κ.Καρακίτσου